HTML

Az egyesület honlapja itt,


ahol megtalálod az MTE céljait, az egyesületét
történetét, alapszabályunkat és szervezeti
felépítésünket, valamint a legfrissebb szakmai
ajánlásokat és sajtóanyagokat is!

Az MTE az I-Com tagja

FRISS HOZZÁSZÓLÁSOK

Pert nyertünk az ingatlandepo.com ellen

MTE-info 2011.01.08. 11:06

Csütörtökön, január 6-án a III. kerületi bíróságon ítéletet hirdettek abban a magánvádas büntetőperben, amelyet Benkő úr, az általunk vitatott internetes módszereket alkalmazó ingatladepo.com és ingatlanbazar.com atyja indított egyesületünk nemrég leköszönt elnöke, jelenlegi elnökségi tagja, Gerényi Gábor ellen. Benkő úr azt kérte a bíróságtól, hogy állapítsa meg: Gerényi a Hír TV egy januári műsorában megsértette a becsületét, és elkövette a rágalmazás vétségét azzal, hogy állítása szerint ezek az ingatlanhirdetési weblapok a felhasználók feledékenységére építenek.

A bíróság első fokon - köszönhetően a TASZ színeiben Gerényit védő Fazekas Tamás briliáns érvelésének - nem adott helyt ennek az igénynek, és elutasította a kérelmet, volt elnökünket pedig felmentette a vád alól. Indoklásában kiemelte, hogy a szakértőként a tévéműsorba hívott MTE-elnöknek az Alkotmány által védett joga az, hogy az adott esetben elmarasztaló, de mindenképpen megalapozott szakmai véleményét a nyilvánosság elé tárja; sőt, ez a tevékenysége bizonyos értelemben akár kötelességnek is tekinthető. Az ügy várhatóan másodfok elé kerül a közeljövőben.

A témához tartozó újabb hír pedig az, hogy a Gazdasági Versenyhivatal újabb eljárást indított a weblapot működő társaság ellen, és az eljárás alá a fent említett két weblapon kívül egy újonnan indított harmadikat, a szintén a Seychelle-szigetekről működtetett, más dizájnnal, de a megtévesztésig hasonló módon működő ingatlanbazar.net-et is bevonta. A Versenyhivatal ezúttal komoly kifogásokat emelt: túl hosszúnak tartja a kötelező szerződési időt, sérelmesnek tartja, hogy nem törölhetők a hirdetések a tartozás kiegyenlítéséig, hogy sokszor egyáltalán nem lehet törölni hirdetéseket, hogy az ügyfélszolgálat a fogyasztókat megtévesztő módon működik, hogy a keresés regisztrációhoz kötött, és hogy a követelések behajtása rendkívül agresszív módon történik.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mte.blog.hu/api/trackback/id/tr922569205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2011.01.08. 22:23:38

Ehhhe :D
Megérdemelték a szemetek, csak igy tovább!

póruljárt 2011.01.10. 10:14:51

Gratulálok MTE-nek és Gerényi Gábornak teljes szívemből!!!!!! :D

Milyen másodfok? Nem volt elég? Saját magukat teszik nevetségessé, én nem ugrálnék a helyükben.
süti beállítások módosítása