HTML

Az egyesület honlapja itt,


ahol megtalálod az MTE céljait, az egyesületét
történetét, alapszabályunkat és szervezeti
felépítésünket, valamint a legfrissebb szakmai
ajánlásokat és sajtóanyagokat is!

Az MTE az I-Com tagja

FRISS HOZZÁSZÓLÁSOK

Médiatörvény: őszig csúszik

Katona Éva 2010.06.17. 08:20

Egyre több forrásból jön az az infó, hogy egy pár hónapig még biztosan nem szavazzák meg azt a médiatörvény tervezetet, amely szakmai körökben igen erős kritikákat váltott ki. Az Index ma azt írja, hogy "a Fidesz mégsem szavazza meg a médiaalkotmánynak nevezett, két törvénymódosításból és egy alkotmánymódosításból álló törvénycsomagot". 

"A tervezetet Rogán Antal és Cser-Palkovics András nyújtotta be múlt hét pénteken, és többek között tartalmazta az NHH és az ORTT összevonását, a közmédiák kuratóriumának összevonását, a sajtótörvény kiterjesztését az internetre, a közlési kötelezettséget, amely alapján minden sajtóterméknek be kéne számolnia a közelebbről meg nem nevezett fontos eseményekről, vagy éppen a válaszadási jogot, amely segítségével akár a becsületsértőnek ítélt véleményeket is helyre lehet igazíttatni. Ez utóbbi egyébként a 2001-ben már egyszer alkotmányellenesnek nevezett lex Répássy újabb változata" - áll a cikkben.

Címkék: új médiatörvény

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mte.blog.hu/api/trackback/id/tr382088080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása