HTML

Az egyesület honlapja itt,


ahol megtalálod az MTE céljait, az egyesületét
történetét, alapszabályunkat és szervezeti
felépítésünket, valamint a legfrissebb szakmai
ajánlásokat és sajtóanyagokat is!

Az MTE az I-Com tagja

FRISS HOZZÁSZÓLÁSOK

A törvény kardja az internet fölött?

Katona Éva 2010.04.27. 13:10

Készültek már olyan pártpolitikai munkaanyagok, amelyek törvénnyel reguláznák az internetet - írta meg a Stop.hu (és rá hivatkozva az Index), egyelőre azonban a Fidesznek még nincsenek konkrét elképzelései arról, mennyire szabályoznák ezt a területet.

A legutóbbi 2008 év végi médiatörvény-átalakítási akció akkor kudarccal végződött a piac és a különféle szakmai szervezetek (például az MTE) tiltakozó akciói miatt. Az akkor verzióban egy új, kiterjesztett hatáskörű testület igazi médiarendőrségként működött volna, "például a törvény szövege szerint jogában áll volna a rendőrséggel együtt házkutatást tartani a szerkesztőségekben vagy az újságírók lakásán, számítógépeket foglalhatott volna le, sőt ajtókat törhetett volna be" - írja az Index. A mostani elképzelések szerint "a Fidesz az új médiatestületet most már nem az ORTT, hanem inkább az NHH mintájára alakítaná ki. Ez azt jelentené, hogy nem lennének pártdelegáltak, vagyis a médiahatóság kizárólag közalkalmazottakból állna, a fejét pedig a köztársasági elnök nevezhetné ki a miniszterelnök javaslatára, a parlament jóváhagyásával". 

"A Stop.hu úgy tudja, az NHH és az ORTT összevonásával a Fidesz azt szeretné elérni, hogy jelentős végkielégítés nélkül távozzon Rozgonyi Krisztina, akinek 2013-ig szóló kinevezése van a Nemzeti Hírközlési Hatóság élére" - áll a cikkben...

Címkék: ortt nhh médiarendőrség digitális piac új médiatörvény

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mte.blog.hu/api/trackback/id/tr741956025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása