HTML

Az egyesület honlapja itt,


ahol megtalálod az MTE céljait, az egyesületét
történetét, alapszabályunkat és szervezeti
felépítésünket, valamint a legfrissebb szakmai
ajánlásokat és sajtóanyagokat is!

Az MTE az I-Com tagja

FRISS HOZZÁSZÓLÁSOK

Itt a Gyermekbarát Internet Charta

Katona Éva 2010.03.18. 07:06

Az MTE egyik tagja, az Egyszervolt.hu, az ORFK és a Biztonságos Böngészés Program (BBP) március végén Gyermekbarát Internet Chartát hoz létre a gyerekek internethasználatának biztonságosabbá tétele érdekében. A charta megalakulását a résztvevők egy közös konferencia-sorozaton mutatják be, amelynek a célja, hogy felhívják a figyelmet a gyerekekre leselkedő veszélyekre a digitális világban, a különféle internetes bűnözés formáira valamint a családok, intézmények szerepére az internetezés biztonságossá tételében. Az MTE a "Gyermekvédelem a digitális világban" című rendezvénysorozat szakmai támogatója. A konferencia március 24-én indul.

Az internetes gyerkemkvédelem az elmúlt időszakban itthon is nagyobb figyelmet kapott: készülőben az Internetes Gyermekvédelmi Stratégia, a 2008-ban létrejött BBP konkrét ajánlásokkal, javaslatokkal és szűrőszoftverekkel segít a fiatalkorúaknak, szüleiknek és a tanároknak az internet biztonságosabbá tételében, és folyamatosan fut az Egyszervolt.hu illetve az MTE közös oldal-minősítő rendszerének programja, a bigyoo. "A hasznos és „barátságos” oldalakat a leginkább érintettek, a gyerekek bevonásával csokorba gyűjtő honlap-minősítési rendszer, a minőségi tartalmak körének folyamatos bővítése, valamint az internetezés előnyeit, illetve a kockázatok csökkentésének lehetőségeit bemutató tájékoztató kampányok jelenthetik a legtöbb segítséget ahhoz, hogy az internet valóban barátságos hellyé változzon" - állítják a szervezők.

„A gyermekek biztonságosabb internethez való jogának védelme az információs társadalomvalamennyi szereplőjének közös felelőssége, ugyanakkor az állami szabályozás helyett a hangsúlyt elsősorban az EU-konform önszabályozó mechanizmusok és civilkezdeményezések támogatására, a tájékoztató és képzési programokra, a felvilágosításra és ismeretterjesztésre kell helyezni” - teszik hozzá.
 

Címkék: konferencia gyermekvédelem bigyoo

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mte.blog.hu/api/trackback/id/tr191848809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása