HTML

Az egyesület honlapja itt,


ahol megtalálod az MTE céljait, az egyesületét
történetét, alapszabályunkat és szervezeti
felépítésünket, valamint a legfrissebb szakmai
ajánlásokat és sajtóanyagokat is!

Az MTE az I-Com tagja

FRISS HOZZÁSZÓLÁSOK

Az MTE a Fair Business elnökségében

Katona Éva 2009.09.15. 11:59

Gerényi Gábort, az MTE elnökét is felkérte a Fair Business elnevezésű Minősítő és Alternatív Vitarendező Fórum az elnökségébe.

A Fair Business - önmeghatározása szerint - egy olyan komplex minősítő és alternatív vitarendező rendszer alapelveit, amely az EU 15 tagállamaiban szerzett tapasztalatok alapján nagymértékben hozzájárulhat a fogyasztói bizalom erősítéséhez és ezáltal az elektronikus kereskedelem fejlődéséhez.

Mivel Magyarországon az Internet penetráció megközelítette azt a szintet, ahonnan - a külföldi példák és tudományos elméletek szerint - jelentős felgyorsulás várható, elkerülhetetlen, hogy a kereskedelem is egyre nagyobb mértékben vegye igénybe az elektronikus út nyújtotta lehetőségeket. A jelenlegi, a fejlett európai átlaghoz képest jelentősen elmaradt elektronikus kereskedelmi mutatók növekedése az ország versenyképességét, gazdasági fejlődését is komoly mértékben segítené. A felmérések szerint az elektronikus kereskedelem növekedésének egyik legkomolyabb akadálya a fogyasztói bizalmatlanságban rejlik.

A Fair Business konzorcium tagjai Mayer Erika (Infomediátor), Mlinarics József (MATISZ), Fischer Gábor (OFE), Novák Zsolt (Regulation Consulting) és Kovács János Zoltán (Pokland).

A minősített szervezetk listája itt megekinthető.

Címkék: elektronikus kereskedelem digitális piac vitarendezés fair business fogyasztói bizalom

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mte.blog.hu/api/trackback/id/tr821383251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása