HTML

Az egyesület honlapja itt,


ahol megtalálod az MTE céljait, az egyesületét
történetét, alapszabályunkat és szervezeti
felépítésünket, valamint a legfrissebb szakmai
ajánlásokat és sajtóanyagokat is!

Az MTE az I-Com tagja

FRISS HOZZÁSZÓLÁSOK

SIP: két éves szerződés az EU-val

Katona Éva 2009.07.08. 20:26

Újabb lépés az EU Safer Internet Plus (SIP) programjának magyarországi ügyeiben: június végén a projekt megvalósítására létrejött konzorcium - a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, a Kék Vonal, a MATISZ és a Puskás Tivadar Közalapítvány CERT-Hungary Központja - két évre szóló szerződést írt alá az Európai Bizottsággal.

A SIP célja az internet és az új online technológiák használatának biztonságosabbá tétele, és a jogellenes, valamint az internethasználó által nem igényelt tarttalom elleni küzdelem hatékonyságának biztosítása - főleg ami a gyerekeket illeti. A programban nagy a hangsúly az önszabályozáson, és egy olyan "internet tudatosító központokból" álló hálózat létrehozásán, amely segíthet az internet biztonságosabbá tételében.
 
Az MTE júniusban tartott a témához kapcsolódó workshopot, amelynek fő témája a Magyarországi Internetes Gyermekvédelmi Stratégia megalkotása volt.
 
További infó a SIP-ről itt, az EU Safer Internet programjának hivatalos honlapja pedig itt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mte.blog.hu/api/trackback/id/tr31234986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása