HTML

Az egyesület honlapja itt,


ahol megtalálod az MTE céljait, az egyesületét
történetét, alapszabályunkat és szervezeti
felépítésünket, valamint a legfrissebb szakmai
ajánlásokat és sajtóanyagokat is!

Az MTE az I-Com tagja

FRISS HOZZÁSZÓLÁSOK

MIGYS: közös platform kell

Katona Éva 2009.06.16. 11:55

Megvolt a Magyarországi Internetes Gyermekvédelmi Stratégia (MIGYS)-vita: az egyesület ez évi második workshopján mindazokat a szervezeteket és érintetteket elhívta egy beszélgetésre, akik részt vesznek, vagy hozzá tudnak, hozzá akarnak tenni a készülő MIGYS ajánláshoz.

Az biztos, hogy a gyermekekre veszélyes tartalmak ügyével rövid időn belül nem csak a gyermekvédelemmel és a bűnüldözéssel kapcsolatos szerveknek, de a törvényalkotóknak is foglalkozniuk kell, mivel az Európa Parlament a 2009-2013 közötti időszakra hirdette meg a "Biztonságosabb internet" (Safer Internet for Children, SIC) programot, amelynek célja a gyermekek ellen elkövetett internetes visszaélések elleni harc.

A MIGYS egyelőre "1.0"-s verzióban létezik (a stratégia első változata a Biztonságos Böngészés Program honlapján olvasható). Az anyag készítői a következő időszakban várják a kormányzat, a gazdasági és a civil szféra képviselőinek a véleményét a  strategia@biztonsagosbongeszes.org címen.

A workshopon több résztvevő is kifejtette, hogy mivel Magyarországon több, a gyermekek védelmét célul tűző szervezet is foglalkozik a kiskorúakra veszélyes online tartalmak ügyével, ezért kívánatos lenne, ha a stratégia egybefogná a különféle projekteket és programokat. Az MTE a következő időszakban aktív szerepel vállal majd a gyermekvédelmi platform összehangolásában, a mintaprojektek értékelésében és az együttműködés koordinálásban.

A workshopról további infók itt.

Címkék: workshop gyermekvédelem koordináció

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mte.blog.hu/api/trackback/id/tr451188529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása