HTML

Az egyesület honlapja itt,


ahol megtalálod az MTE céljait, az egyesületét
történetét, alapszabályunkat és szervezeti
felépítésünket, valamint a legfrissebb szakmai
ajánlásokat és sajtóanyagokat is!

Az MTE az I-Com tagja

FRISS HOZZÁSZÓLÁSOK

MTE-állásfoglalás adatvédelem-ügyben

Katona Éva 2009.03.11. 10:38

Az adatvédelem garanciális elemei továbbra is hiányoznak Magyarországon, még mindig problémásak a különböző célú adatkezelések, a bűnöldözési cél és az üzleti cél pedig nem választódik szisztematikusan szét - összefoglalva ez az adatvédelmi biztos álláspontja a titkos megfigyelés részletes szabályozását illetően. Jóri András március elején, a nemzetbiztonsági szolgálatokról szóló törvényt bírálta szakvéleményében. Jóri András hivatalból vizsgálatot indított, valamint törvénymódosítást is kezdeményezett a nemzetbiztonsági szolgálatok titkos információgyűjtését illetően.

Az adatvédelmi biztos álláspontjával az MTE egyetért, állásfoglalásunk az MTE honlapján olvasható.

Az Egyesület nem először foglalkozik ezzel a területtel: 2007 tavaszán nyilvánosságra hoztuk az elektronikus hírközlésről szóló törvény (Eht.) akkori módosításáról szóló véleményünket, amelyben hangsúlyoztuk, hogy az Eht. (konkrétan az adatmegőrzésről szóló részek) nem feleltek - és nem felelnek meg ma sem - az az adatvédelmi törvény rendelkezéseinek.

Címkék: politika adatvédelem jog állásfoglalás törvénymódosítás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mte.blog.hu/api/trackback/id/tr9995480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása