HTML

Az egyesület honlapja itt,


ahol megtalálod az MTE céljait, az egyesületét
történetét, alapszabályunkat és szervezeti
felépítésünket, valamint a legfrissebb szakmai
ajánlásokat és sajtóanyagokat is!

Az MTE az I-Com tagja

FRISS HOZZÁSZÓLÁSOK

Ajánlás a választásokra

Katona Éva 2010.03.09. 13:39

Annak ellenére, hogy a kampánycsend intézményét a változó médiahasználati szokások mellett elavult intézménynek tartjuk, ebben az évben is kiadtuk a tartalomszolgáltatókra vonatkozó ajánlásunkat és a választási kódex aktualizált változatát a választásokra.

A kampánycsend 2010. április 10-e 00:00 órától április 12-e 19:00 óráig tart: ez alatt az időszak alatt a választási törvény szerint tartalomszolgáltatók nem jeleníthetnek meg olyan új, szerkesztett anyagokat, amelyek közvetlenül vagy közvetve befolyásolhatják a választókat döntésükben.

A kampánycsend ideje alatt a választói akarat befolyásolására alkalmas információnak minősül bármilyen tüntetésről vagy tömegrendezvényről való tájékoztatás, ha annak politikai tartalma van, illetve az elmúlt hetek belpolitikai eseményeire reflektál, ezért az erről szóló tájékoztatás alapértelmezésben kampánycsendsértésnek minősül. Ugyanakkor a hiteles tájékoztatás feltétele, hogy a kampánycsend ideje alatt történő - választásokkal ugyan kapcsolatba hozható, ám jelentőségében azon túlmutató - rendkívüli eseményről az online tartalomszolgáltatók tájékoztatást nyújtsanak. A kampánycsend intézménye nem hírzárlatot vagy öncenzúrát követel meg, hanem kizárólag a választók akaratának befolyásolására vonatkozó tilalmat.

Az MTE Választási Etikai Kódexének alkalmazása az MTE tagjaira nézve kötelező, a nem tag tartalomszolgáltatók számára a kódexben foglaltak csak ajánlásként értelmezendőek, azonban a kódex betartása esetén a tartalomszolgáltatók biztosan nem követnek el jogsértést.

Címkék: választások 2010 választási ajánlás választási etikai kódex

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mte.blog.hu/api/trackback/id/tr711823861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Unbiased 2010.03.10. 14:21:03

A kampánycsend egyetlen funkciója: lehessen siránkozni a pártoknak a választás után amiatt, hogy a másik megsértette.

mrbéla (törölt) 2010.03.10. 14:21:22

főleg hogy az MSZP mindig megszegi. 4 éve is telefonáltak és hordták az embereket szavazni.

bolhabetu 2010.03.10. 14:21:46

Amennyire most "dübörög" a kampány, fel sem fog tűnni.
süti beállítások módosítása