HTML

Az egyesület honlapja itt,


ahol megtalálod az MTE céljait, az egyesületét
történetét, alapszabályunkat és szervezeti
felépítésünket, valamint a legfrissebb szakmai
ajánlásokat és sajtóanyagokat is!

Az MTE az I-Com tagja

FRISS HOZZÁSZÓLÁSOK

Elítéljük a PPO és az ÁAK eljárását

Katona Éva 2010.01.15. 09:12

Mélyen elítéljük a PPO autópálya-matricákat értékesítő magáncég fogyasztókat megtévesztő eljárását, és több, mint aggályosnak tartjuk az Állami Autópálya Kezelő Rt. (ÁAK) honlapszerkesztési gyakorlatát. A PPO (és közvetve az ÁAK nemcsak a gyanútlan és az internetes vásárlásban járatlan fogyasztókat tévesztette meg, de a legrégebbi és leggyakorlottabb internetfelhasználókat is.

A botrány január 12-én robbant ki, amikor az Index.hu - az MTE egyik tagja - beszámolt arról, hogy a ppo.hu oldalt üzemeltető cég megterhelte ismeretlen számú, de gyaníthatóan tízezres nagyságrendű ügyfélköre tagjainak bankszámláját egyenként 2490 forinttal. A cég online fizetéssel kínált egyebek között autópálya-matricát, szolgáltatását korábban ingyenes csomagban is biztosította, később pedig az ügyfelek bankkártyáinak regisztrációjához köztötte. A ppo.hu az év végén úgy módosította az általános szerződési feltételeket, hogy arról az ügyfeleket a belső levelezési listén kívül más módon nem értesítette.

Eközben, egészen a múlt hét végéig azok, akik az ÁAK honlapján keresztül szerettek volna autópálya-matricát vásárolni, az állami vállalat szinte minden különösebb figyelmeztetés nélkül a PPO webszolgáltatására terelte. (AZ ÁAK honlapjáról az átlinkelés az ügy nagyobb publicitásával megszűnt, az állami vállalat szóvívője pedig kijelentette, hogy hogy "az internetes matricavásárlás versenypiac, bármilyen vállalkozás bejelentkezhet hozzájuk, és leszerződhet erre a tevékenységre".)
 
Úgy gondoljuk, a PPO eljárása nem csak a tisztességes piaci verseny szabályait sérti, de az internetes etikai normákra is fittyet hány. Mint Gerényi Gábor MTE-elnök az Index.hu-n megejelent véleményében hangsúlyozta: "Az internetes kereskedelem terjedésének ügye a magyar gazdaság versenyképesebbé tételének elképesztően fontos területe. Az eset óriási, felmérhetetlen károkat okozott amagyar internetező és interneten kívüli társadalomnak. Idehaza több ezer, vagy inkább több tízezer ember dolgozik azon legalább tíz éve, hogy hirdesse, bizonyítsa: az internetes kereskedelem biztonságos, etikus és gazdaságos."
 
- - -
 
Update:

Címkék: állásfoglalás elektronikus kereskedelem fogyasztói bizalom ppo versenypiac internetes etikai normák

3 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://mte.blog.hu/api/trackback/id/tr641673859

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lapul az állam, mint szar a fűben! 2010.01.19. 13:58:21

Óriási botránnyá dagadt az Állami Autópályakezelő által egy hete még favorizált PPO ügye és tömeges feljelentés lett az ÁAK által felkent magánvállalkozás lehúzós akciójából. Aki még nem tudná: az Autópályamatrica: micsoda moslék bagázs!   c....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

thews (törölt) 2010.01.15. 13:27:31

köszönjük a támogatást!

Sobrijóska 2010.01.15. 13:28:36

Én csak azt nem értem, miért csak a tisztesség megkérdőjelezéséről beszélnek. Hiszen a kártyatulajdonos jóváhagyása nélküli tranzakciót indítottak, az kb. olyan, mint egy boltban helyettem aláírják a bankkártyás fizetést igazoló papírkát.
Ha ebből nem jön ki az, hogy ez bűncselekmény, én attól leszek igazán elkeseredve.

Schaf · http://www.speedcams.hu 2010.01.15. 13:28:57

Az index vonatkozó fóruma:
forum.index.hu/Article/showArticle?t=9198287

Tájékoztató a károsultaknak:
atvertek.info

...és mi nem csak elítéljük, mi megtettük a megfelelő lépéseket is. ;-)
süti beállítások módosítása