HTML

Az egyesület honlapja itt,


ahol megtalálod az MTE céljait, az egyesületét
történetét, alapszabályunkat és szervezeti
felépítésünket, valamint a legfrissebb szakmai
ajánlásokat és sajtóanyagokat is!

Az MTE az I-Com tagja

FRISS HOZZÁSZÓLÁSOK

Miért legyek MTE-tag?

Katona Éva 2009.02.23. 22:31

Az MTE-t 2001-ben alapítottuk, és a magyar internetes tartalompiacnak akkoriban úgy kellett ez a szervezet, mint egy falat kenyér - a politika mindkét oldalról kemény, beavatkozó szabályozást emlegetett. Azóta sok víz lefolyt a Dunán: az elmúlt nyolc évben rendszeresen egyeztettü a hazai internetes tartalomszolgáltatók álláspontjait szakmai kérdésekben, kidolgoztuk önszabályozási rendszerünket, kialakítottuk a magyar nyelvű internetes tartalomszolgáltatás szakmai és etikai kódexét, rengeteg jogi tanácsot adtunk konkrét kérdésekben tagoknak és nem tagoknak egyaránt, valamint - az eredeti elképzelésekkel összhangban - többször is megakadályoztuk, hogy az internetes tartalmak szabályozása az állami beavatkozás durvább eszközeivel történhessen meg.

Az egyesület az elmúlt esztendőkben megszólalt az internetes tartalomszolgáltatók piacát érintő minden fontos ügyben. Számos szakmai ajánlásunk és szakértői állásfoglalásunk látott napvilágot: választások, népszavazások alkalmával választási monitoring szolgálatot üzemeltettünk, részt vettünk a Safer Internet for Children (SIC) projektben, az egyszervolt.hu-val elkezdtük a "Gyermekbarát Internet" programot (nézzük meg a bigyoo-t!), spam-információs weboldalt indítottunk, és keményen felléptünk az informatikai és internetes szolgáltatásokat plusz járulékfizetésre kötelező törvénymódosítás ellen is.

A tavalyi év végén, meglepetésszerűen jelent meg a Parlament honlapján az új médiatörvény tervezetének első változata. Számos civil és nem civil szervezet fogalmazta meg nagyon rövid időn belül a szakmai ellenvetéseit, természetesen mi is köztük voltunk.

Tagjaink azzal, hogy annak idején beléptek az egyesületbe, és tagdíjaikkal életben tartják ezt a civil szervezetet, nagyon sokat tettek az internetes tartalomszolgáltatás szabályozásáról zajló szakmai viták kialakulásáért, és azért, hogy a hazai online kultúra fejlődjön, a világháló biztonságosabb és barátságosabb legyen.

Címkék: tagság mte

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mte.blog.hu/api/trackback/id/tr58961988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása