HTML

Az egyesület honlapja itt,


ahol megtalálod az MTE céljait, az egyesületét
történetét, alapszabályunkat és szervezeti
felépítésünket, valamint a legfrissebb szakmai
ajánlásokat és sajtóanyagokat is!

Az MTE az I-Com tagja

FRISS HOZZÁSZÓLÁSOK

A Versenyhivatal nekiment az ingatlandepo.com-nak

MTE-info 2012.01.05. 09:22

A Gazdasági Versenyhivatal 2011. december 20-i döntésében erőteljes szankciókkal sújtotta az általunk is több alkalommal bírált, ingatlandepo.com címen elérhető weboldal üzemeltetőjét: a hivatal megállapította, hogy a korábban bennünket rágalmazásért, becsületsértésért perlő vállalat valójában saját maga folytatott tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot, amikor a fogyasztói panaszokra nem reagáltak, megtévesztették felhasználóikat, tisztességtelen mértékű kötbéreket és túlzott követeléseket fogalmaztak meg, valamint túlzott agresszivitással próbálták meg rávenni a gyanútlan hirdetőket állítólagos tartozásuk befizetésére.

A Versenytanács döntésével megtiltotta a weblapot működtető vállalatnak azt, hogy a döntésbe ütköző tevékenységeket a továbbiakban is elkövesse, kötelezte őket, hogy a döntéseket saját költségükön hirdetésként napilapokban elhelyezzék, és a szlovák, valamint Seychelle-szigeteki bejegyzésű üzemeltetőket összesen több mint ötmillió forint büntetés megfizetésére kötelezték.

A károsultak számára az igazán jó hír azonban csak ezután következik: a GVH közérdekű keresetet nyújt be annak érdekében, hogy bíróság állapítsa meg: az ingatlandepo.com, az ingatlanbazar.com és az ingatlanbazar.net oldalakon eddig feladott hirdetésekért benyújtott pénzügyi követelések nem képezhetik feltételét annak, hogy a fogyasztók állítólagos szerződéses kötöttségüktől megszabaduljanak. Amennyiben a bíróság ezt megállapítja, az valamennyi károsultra egyaránt érvényes lesz, és nem kell külön pereket indítaniuk igazuk megállapításáért.

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://mte.blog.hu/api/trackback/id/tr313521088

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Vigyázz, jön a fal! 2012.01.05. 17:35:56

A megfigyelők jelentős része arra fogad, hogy az IMF EU tárgyalásokon Orbán elmegy majd a falig. Aki nem, az arra, hogy neki is fog menni. Van azonban egy harmadik lehetőség is: hogy már neki is ment... A „külföld”, amellyel most Orbán...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása