HTML

Az egyesület honlapja itt,


ahol megtalálod az MTE céljait, az egyesületét
történetét, alapszabályunkat és szervezeti
felépítésünket, valamint a legfrissebb szakmai
ajánlásokat és sajtóanyagokat is!

Az MTE az I-Com tagja

FRISS HOZZÁSZÓLÁSOK

Ingatlandepo-ügy: helyzet, fejlemények

contactmte 2011.08.01. 15:41

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság közérdekű keresetet indított az oldal üzemeltetője ellen tisztességtelen szerződéses feltételekre hivatkozva. Amennyiben a bíróság megállapítja a támadott feltételek érvénytelenségét, az valamennyi érintettre érvényes lesz, vagyis az üzemeltetővel szerződő valamennyi félre kiterjedő hatállyal kimondja a bíróság a szerződés érvénytelenségét. Ha ez megtörténik, akkor a sérelmet szenvedett fogyasztók az egyedi pereikben kérhetik az üzemeltetővel megkötött szerződésük érvénytelenségének megállapítását (akár az egész szerződésük ill. a szerződésük teljes időtartama, akár annak egy meghatározott időpontot követő teljesítése vonatkozásában), és egyben az eredeti állapot helyreállítását is kérhetik, ezáltal orvosolhatóvá téve a fogyasztók részéről elszenvedett jogsérelmet.

Az ügyben GVH-eljárás is folyamatban van, VJ 122/2010 számon, ennek állásáról, esetleges fejleményeiről a GVH honlapján lehet tájékozódni.

Az MTE mint egyesület nem jogosult fogyasztókat jogvitában illetve peres eljárásban képviselni. A további lépésekkel kapcsolatban azt javasoljuk, hogy az érintettek keressék meg az illetékes fogyasztóvédelmi tanácsadó irodát, melynek elérhetősége a www.fome.hu oldalon megtalálható, illetve konzultáljanak ügyvéddel a lehetséges konkrét jogi lépéseket illetően. Tekintettel arra, hogy számos panaszos érintett az ügyben, megfontolandó lehet pertársaság alakítása a közös képviseletre, ehhez esetleges partnereket a www.pertarskereso.hu oldalon találhat.

A követelések behajtásával megbízott Creditexpress július 28-án ezt a közleményt jelentette meg honlapján: "A Creditexpress Magyarország Kft tájékoztatja Ügyfeleit, hogy a közte és a Experient Enterteiment Ltd.között fennálló - a behatási eljárásra vonatkozó - megbízási szerződés felmondásra került. Társaságunk további ügykezelést a 2011.07.28 dátumtól kezdődően nem folytat!"

További információkat derített ki az ügyben a HírTv, ezek ide kattintva olvashatóak.

Újabb megjegyzésünk: az ingatlanbazar.com nem tévesztendő össze az ingatlanbazar.hu-val, amely a Lapcom csoport tagjaként ingatlanhirdetési szolgáltatást nyújt, és semmiféle fogyasztói panasz nem érkezett működésével kapcsolatban.

Címkék: ingatlanbazar.com ingatlandepo.com

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mte.blog.hu/api/trackback/id/tr33117319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása