HTML

Az egyesület honlapja itt,


ahol megtalálod az MTE céljait, az egyesületét
történetét, alapszabályunkat és szervezeti
felépítésünket, valamint a legfrissebb szakmai
ajánlásokat és sajtóanyagokat is!

Az MTE az I-Com tagja

FRISS HOZZÁSZÓLÁSOK

Nem kell egyedi ISSN-igazolás az NMHH-s regisztrációhoz

MTE-info 2011.03.02. 15:03

A január 1-én életbe lépett médiatörvény előírása szerint az internetes tartalomszolgáltatók egy részének is regisztrálniuk kell a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál (aki korábbi lapnyilvántartásban már szerepelt internetes oldalaknak január 31-ig, a többieknek június 31-ig kell ezt megtenniük). A Hatóság honlapjáról letölthető a regisztrációs űrlap, ebből kiderül, hogy a jelentkezőnek mellékletként le kell adnia egy igazolást arról, hogy az illető webszájt ISSN-nyilvántartási szám igénylésére nem kötelezett.

Az MTE-hez eljuttatott információk szerint ezen igazolás beszerzése egyes regisztrálni szándékozó tartalomszolgáltatók számára akadályba ütközött, mivel a nyomtatott kiadványok magyarországi ISSN-nyilvántartását vezető Országos Széchényi Könyvtár ilyen dokumentumot nem tudott kiadni.

Az akadály azonban elhárult: az OSZK tájékoztatása szerint a "távoli hozzáférésű, folyamatosan frissülő internetes források begyűjtésének, tárolásának, hosszú távú megőrzésének, bibliográfiai számbavételének és az így archivált dokumentumok nyilvános
szolgáltatásának hiánya a szabványos dokumentumazonosító szám megállapítását és a nemzetközi ISSN nyilvántartásban való közzétételét feleslegessé teszi. A folyamatosan frissülő internetes újságok és hírportálok esetében, a nyilvántartásba vételhez ISSN dokumentumazonosító szám nem szükséges." Az OSZK a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság számára a fenti tényt általános érvényességű igazolásban rögzítette, a megállapodás eredményeképpen egyedi igazolások kiadására nincs szükség. (Az OSZK erről szóló általános igazolása ide kattintva letölthető.)

Az NMHH sajtóközleménye szerint "a nyilvántartásba vételt kérelmezők az NMHH ügyfélszolgálatán, az info@nmhh.hu e-mail címen és a 06 1 468-0673-as telefonszámon keresztül is segítséget kérhetnek."

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mte.blog.hu/api/trackback/id/tr272704274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása